Marokkaanse runderstoof
Aan de slag
Verhit 4 el olie in een braadpan en bak hierin het rundvlees rondom bruin. Doe de knoflook, de komijn, de geraspte citroenschil, de helft van het citroensap, 250 ml water en de abrikozen erbij. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai het vuur laag en laat 2-2 1/2 uur zacht stoven. Controleer of het vlees goed gaar is. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Snijd de uiteinden van de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in reepjes. Schep de komkommer om met 1 el olijfolie, de rest van het citroensap, de muntreepjes, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Giet de aardappelen af en schep ze om met de laatste eetlepel olijfolie en (zee)zout naar smaak. Leg de aardappelen met het stoofvlees en de komkommersalade op 4 borden.
Marokkaanse runderstoof
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
30 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Verhit 4 el olie in een braadpan en bak hierin het rundvlees rondom bruin. Doe de knoflook, de komijn, de geraspte citroenschil, de helft van het citroensap, 250 ml water en de abrikozen erbij. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Draai het vuur laag en laat 2-2 1/2 uur zacht stoven. Controleer of het vlees goed gaar is. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Snijd de uiteinden van de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer in reepjes. Schep de komkommer om met 1 el olijfolie, de rest van het citroensap, de muntreepjes, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Giet de aardappelen af en schep ze om met de laatste eetlepel olijfolie en (zee)zout naar smaak. Leg de aardappelen met het stoofvlees en de komkommersalade op 4 borden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 el olijfolie
500 g rib-runderlappen
1 teen knoflook
1 tl gemalen komijn (djinten)
1 citroen
2 el gedroogde abrikozen
½ zak kruimige aardappelen
2 komkommers
2 el verse munt