Gegrilde varkensspiesjes met gemarineerde courgette
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Schep het vlees in een schaal om met twee tenen geperste knoflook, tijm, olie en peper en zout naar smaak. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Schep de courgette met de olijvenmix in een schaal. Voeg peper en zout naar smaak toe. Pof de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gril de spiesjes op de barbecue in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Roer de rest van de knoflook door de yoghurt. Verdeel de aardappelen over 4 borden, snijd ze kruislings in en duw ze voorzichtig open. Schep in elk 1 el knoflookyoghurt. Serveer met de spiesjes en de courgette met olijven en kaasblokjes.
Gegrilde varkensspiesjes met gemarineerde courgette
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Schep het vlees in een schaal om met twee tenen geperste knoflook, tijm, olie en peper en zout naar smaak. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Schep de courgette met de olijvenmix in een schaal. Voeg peper en zout naar smaak toe. Pof de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gril de spiesjes op de barbecue in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Roer de rest van de knoflook door de yoghurt. Verdeel de aardappelen over 4 borden, snijd ze kruislings in en duw ze voorzichtig open. Schep in elk 1 el knoflookyoghurt. Serveer met de spiesjes en de courgette met olijven en kaasblokjes.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g hamlappen
3 tenen knoflook
1 el verse tijmblaadjes
2 el olijfolie
2 courgettes
1 bakje olijven
2 pakken pofaardappelen
1 bakje Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
satéprikkers, 30 min. in water geweekt
barbecue