Gemarineerde varkensspiesjes
In een heerlijke sticky BBQ-marinade. Ook voor in de grillpan.
Aan de slag
Schenk de cola in een pan en breng aan de kook. Laat in ca. 15 min. inkoken op middelhoog vuur tot je ca. 100 ml overhoudt. Je hebt dan een stroperige saus. Laat iets afkoelen en meng met de sojasaus, de ketchup en de knoflook. Breng op smaak met tabasco. Roer de olie erdoor.
Snijd de varkenshaasjes in stukken van 4 x 4 cm en leg ze in een kom. Schenk de marinade erover. Laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Rijg het vlees aan de satéstokjes. Gril de spiesjes op de braai in ca. 6 min. net gaar. Keer regelmatig. Lekker met de tomatenrelish (zie recept elders op ah.nl).
Marineren
Instructievideo - 00:40 min.
Gemarineerde varkensspiesjes
In een heerlijke sticky BBQ-marinade. Ook voor in de grillpan.
bijgerecht
null personen
270 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schenk de cola in een pan en breng aan de kook. Laat in ca. 15 min. inkoken op middelhoog vuur tot je ca. 100 ml overhoudt. Je hebt dan een stroperige saus. Laat iets afkoelen en meng met de sojasaus, de ketchup en de knoflook. Breng op smaak met tabasco. Roer de olie erdoor.
Snijd de varkenshaasjes in stukken van 4 x 4 cm en leg ze in een kom. Schenk de marinade erover. Laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.
Rijg het vlees aan de satéstokjes. Gril de spiesjes op de braai in ca. 6 min. net gaar. Keer regelmatig. Lekker met de tomatenrelish (zie recept elders op ah.nl).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml cola
3 el sojasaus
50 ml ketchup
3 tenen knoflook
1 tl tabasco
1 el traditionele olijfolie
510 g varkenshaas
Dit heb je nodig
satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water