Gehaktrol met pijnboompitten en kruidenpasta
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Meng in de keukenmachine de zongedroogde tomaten, de groene kruiden, de helft van de kaas en de helft van de pijnboompitten. Meng het gehakt met de beschuiten en een kwart van de kruidenpasta (uit de keukenmachine), breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Druk het gehakt uit op een stuk bakpapier tot een lap van circa 40 x 40 cm. Strijk de kruidenpasta erover, bestrooi met de rest van de pijnboompitten en de rest van de kaas. Rol het gehakt op tot een rol (dit doe je door het bakpapier eronder 'mee te draaien' en daarna te verwijderen). Plak de bovenkant dicht met een beetje olie en leg de rol op de naad in de ovenschaal. Bak de gehaktrol in 40 minuten gaar en goudbruin. Snijd de gehaktrol in plakken. Lekker met komkommer en aardappelen.
Gehaktrol met pijnboompitten en kruidenpasta
bijgerecht
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Meng in de keukenmachine de zongedroogde tomaten, de groene kruiden, de helft van de kaas en de helft van de pijnboompitten. Meng het gehakt met de beschuiten en een kwart van de kruidenpasta (uit de keukenmachine), breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 °C. Druk het gehakt uit op een stuk bakpapier tot een lap van circa 40 x 40 cm. Strijk de kruidenpasta erover, bestrooi met de rest van de pijnboompitten en de rest van de kaas. Rol het gehakt op tot een rol (dit doe je door het bakpapier eronder 'mee te draaien' en daarna te verwijderen). Plak de bovenkant dicht met een beetje olie en leg de rol op de naad in de ovenschaal. Bak de gehaktrol in 40 minuten gaar en goudbruin. Snijd de gehaktrol in plakken. Lekker met komkommer en aardappelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g pijnboompitten
100 g zongedroogde tomaten op olie
1 zakje verse peterselie
2 zakjes verse basilicum
100 g pittige kaas
1 kg rundergehakt
2 beschuiten
1 eetlepel olijfolie
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakpapier
ovenschaal inhoud ca. 2 liter