Knoflookboontjes met citroen
Aan de slag
Verwijder de harde puntjes van de sperziebonen, maar laat het sierlijke uiteinde eraan zitten. Kook de bonen 4-5 minuten in weinig water met zout (zonder deksel), giet ze af en laat ze goed uitlekken. Snijd met een dunschiller brede repen van de citroenschil (zorg dat je alleen het geel van de schil haalt, het witte smaakt bitter). Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de sperziebonen 2-3 minuten met de knoflook en de repen citroenschil, roer de laatste 30 seconden de sojasaus erdoor. Lekker bij gebraden kip.
Knoflookboontjes met citroen
bijgerecht
null personen
110 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de harde puntjes van de sperziebonen, maar laat het sierlijke uiteinde eraan zitten. Kook de bonen 4-5 minuten in weinig water met zout (zonder deksel), giet ze af en laat ze goed uitlekken. Snijd met een dunschiller brede repen van de citroenschil (zorg dat je alleen het geel van de schil haalt, het witte smaakt bitter). Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de sperziebonen 2-3 minuten met de knoflook en de repen citroenschil, roer de laatste 30 seconden de sojasaus erdoor. Lekker bij gebraden kip.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g sperziebonen
1 citroen
2 el olijfolie
2 tenen knoflook
1 el Japanse sojasaus
Dit heb je nodig
dunschiller