Gebakken scholfilet met knoflookboontjes
Deze vis is op zijn lekkerst met alleen een beetje citroen en peterselie. Meer heeft-ie niet nodig.
Aan de slag
Maak de sperziebonen schoon. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Kook de sperziebonen in ruim water in 7-8 min. beetgaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Dep de scholfilets goed droog en bestrooi ze met peper en zout. Bak de visfilets 1-2 min. per kant krokant. Houd de gebakken vis warm onder aluminiumfolie. Giet de boontjes af en schep ze om met de rest van de boter, knoflook en een eetlepel peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de scholfilets met citroensap en bestrooi ze met de rest van de peterselie.
Serveer de vis met een plakje citroen, de bonen en puree.
Gebakken scholfilet met knoflookboontjes
Deze vis is op zijn lekkerst met alleen een beetje citroen en peterselie. Meer heeft-ie niet nodig.
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Maak de sperziebonen schoon. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Kook de sperziebonen in ruim water in 7-8 min. beetgaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Dep de scholfilets goed droog en bestrooi ze met peper en zout. Bak de visfilets 1-2 min. per kant krokant. Houd de gebakken vis warm onder aluminiumfolie. Giet de boontjes af en schep ze om met de rest van de boter, knoflook en een eetlepel peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de scholfilets met citroensap en bestrooi ze met de rest van de peterselie.
Serveer de vis met een plakje citroen, de bonen en puree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g verse sperziebonen
1 teen knoflook
3 el verse peterselie
450 g verse aardappelpuree
1 citroen
50 g ongezouten roomboter
4 diepvries scholfilets