Gepofte aardappelen met makreelmousse
Aan de slag
Aardappelen schoonboenen en met vork inprikken. Op keukenpapier in magnetron op vol vermogen (600 Watt) in 15 min. bijna gaar laten worden. Aardappelen in keukendoek wikkelen en 10 min. laten nagaren. Intussen knoflook pellen en fijnsnijden. Knoflook met makreel en crème fraîche tot gladde mousse malen met staafmixer of foodprocessor. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bosui in dunne ringetjes snijden. In kom salade mengen van rauwkost en sladressing. Aardappelen inkruisen en iets opendrukken. Aardappelen op 4 borden leggen, makreelmousse erin scheppen en met bosui garneren. Met salade serveren.
Gepofte aardappelen met makreelmousse
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappelen schoonboenen en met vork inprikken. Op keukenpapier in magnetron op vol vermogen (600 Watt) in 15 min. bijna gaar laten worden. Aardappelen in keukendoek wikkelen en 10 min. laten nagaren. Intussen knoflook pellen en fijnsnijden. Knoflook met makreel en crème fraîche tot gladde mousse malen met staafmixer of foodprocessor. Zout en peper naar smaak toevoegen. Bosui in dunne ringetjes snijden. In kom salade mengen van rauwkost en sladressing. Aardappelen inkruisen en iets opendrukken. Aardappelen op 4 borden leggen, makreelmousse erin scheppen en met bosui garneren. Met salade serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 grote aardappelen
1 teen knoflook
2 blikjes makreelfilets
1 beker crème fraîche
1 bosuitje
2 bakjes komkommerrauwkost
3 el sladressing bieslook
Dit heb je nodig
foodprocessor of staafmixer met beker