Gevulde zalmfilet van de bakplaat
Aan de slag
Schil de sjalotten en halveer. Halveer de krieltjes met schil. Leg de zalmfilet op de velkant op een bakplaat.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm, oregano en salie (uit de kruidenmix, houd de rozemarijn apart) en snijd ze fijn. Pers de knoflook. Meng het citroensap met de citroenrasp, de knoflook en de kruiden door de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout en bestrijk de zalm. Steek korte takjes rozemarijn in de zalm.
Schuif na 10 min. de zalm met de sjalotten in het midden in de oven. Schep in een kom de krieltjes om met de olie en verdeel ze in één laag over de andere bakplaat. Bestrooi de zalm, de krieltjes en de sjalot met het zeezout. Schuif de krieltjes op een richel onder het midden in de oven. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de sjalotten om met olie en verdeel ze rond de zalm.
Rooster de zalm met de sjalot en de krieltjes nog circa 20 min., tot de aardappeltjes gaar zijn en de zalm mooi rosé is vanbinnen. Schep de krieltjes op de borden en leg er een pluk rucola op. Leg de zalmfilet op een platte schaal; dat gaat het best met een paletmes. Snijd de zalmfilet aan tafel in 4 stukken.
Gevulde zalmfilet van de bakplaat
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de sjalotten en halveer. Halveer de krieltjes met schil. Leg de zalmfilet op de velkant op een bakplaat.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm, oregano en salie (uit de kruidenmix, houd de rozemarijn apart) en snijd ze fijn. Pers de knoflook. Meng het citroensap met de citroenrasp, de knoflook en de kruiden door de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout en bestrijk de zalm. Steek korte takjes rozemarijn in de zalm.
Schuif na 10 min. de zalm met de sjalotten in het midden in de oven. Schep in een kom de krieltjes om met de olie en verdeel ze in één laag over de andere bakplaat. Bestrooi de zalm, de krieltjes en de sjalot met het zeezout. Schuif de krieltjes op een richel onder het midden in de oven. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de sjalotten om met olie en verdeel ze rond de zalm.
Rooster de zalm met de sjalot en de krieltjes nog circa 20 min., tot de aardappeltjes gaar zijn en de zalm mooi rosé is vanbinnen. Schep de krieltjes op de borden en leg er een pluk rucola op. Leg de zalmfilet op een platte schaal; dat gaat het best met een paletmes. Snijd de zalmfilet aan tafel in 4 stukken.
combinatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g sjalotten
1 kg krieltjes
600 g verse zalmfilets
1 citroen
1 zakje koelverse Italiaanse kruidenmix
3 tenen knoflook
200 ml crème fraîche
2 el traditionele olijfolie
20 g rucola
Dit heb je nodig
bakplaat