Waterzooi van zalmfilet met venkel
Bouillon met vis, groente en krieltjes. Lekker romig!
Aan de slag
Snijd de bosui in stukken van 1 cm. Snijd de het groen van de venkelknollen fijn en houd apart. Halveer de venkelknollen en snijd in dunne plakken. Smelt de boter in een ruime pan en fruit de bosui 1 min. Schep de venkel en krieltjes erdoor. Voeg het water en bouillontablet toe. Kook 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de zalm in grove stukken. Voeg toe en laat in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf. Rasp de gele schil van de citroen en schep door de slagroom. Verdeel de waterzooi over 4 warme, diepe borden. Schep in elk bord een lepel room en garneer met het venkelgroen.
Waterzooi van zalmfilet met venkel
Instructievideo - 02:55 min.
Waterzooi van zalmfilet met venkel
Bouillon met vis, groente en krieltjes. Lekker romig!
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bosui in stukken van 1 cm. Snijd de het groen van de venkelknollen fijn en houd apart. Halveer de venkelknollen en snijd in dunne plakken. Smelt de boter in een ruime pan en fruit de bosui 1 min. Schep de venkel en krieltjes erdoor. Voeg het water en bouillontablet toe. Kook 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de zalm in grove stukken. Voeg toe en laat in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf. Rasp de gele schil van de citroen en schep door de slagroom. Verdeel de waterzooi over 4 warme, diepe borden. Schep in elk bord een lepel room en garneer met het venkelgroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 bosuien
2 venkelknollen
40 g ongezouten roomboter
450 g koelverse kleine krieltjes
600 ml kraanwater
1 visbouillontablet
500 g verse zalmfilets
100 ml verse slagroom
1 citroen