Salade 'caprese' met basilicumolie en sjalotten
Aan de slag
Snijd de basilicumtakjes fijn en pureer ze samen met de blaadjes en de olie (houd een paar blaadjes basilicum achter ter garnering). Breng de basilicumolie op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Halveer de tomaatjes en leg op een schaal. Besprenkel ze met de balsamicoazijn. Scheur de bollen mozzarella in stukken en verdeel ze over de tomaatjes. Snijd de sjalot in ringen en leg erop. Druppel de basilicumolie erover. Garneer de salade met de overgebleven blaadjes basilicum.
Salade 'caprese' met basilicumolie en sjalotten
bijgerecht
null personen
510 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de basilicumtakjes fijn en pureer ze samen met de blaadjes en de olie (houd een paar blaadjes basilicum achter ter garnering). Breng de basilicumolie op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Halveer de tomaatjes en leg op een schaal. Besprenkel ze met de balsamicoazijn. Scheur de bollen mozzarella in stukken en verdeel ze over de tomaatjes. Snijd de sjalot in ringen en leg erop. Druppel de basilicumolie erover. Garneer de salade met de overgebleven blaadjes basilicum.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g verse basilicum
8 el Italiaanse olijfolie
250 g cherrytomaten
1 el balsamicoazijn
375 g mozzarella
2 sjalotten
Dit heb je nodig
keukenmachine