Snelle caesar salade
Eenvoudig, maar oh zo lekker, niet voor niks een klassieker.
Aan de slag
Snijd het stokbrood in lange repen, bestrijk ze met de olie en rooster ze in de grillpan aan beide kanten. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water af, pel ze en snijd ze doormidden. Meng de mayonaise met het citroensap. Pers de knoflook erboven en breng de dressing op smaak met peper en zout. Roer door.
Rasp de kaas. Verwijder de onderkant van de slastronken en scheur de slabladeren in stukken. Schep ze in een schaal om met de knoflookmayonaise en de helft van de kaas. Verdeel de salade over de borden. Strooi de rest van de kaas erover en leg de eieren, ansjovis en de stukken geroosterd brood erop. Bestrooi met (versgemalen) peper.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Snelle caesar salade
Eenvoudig, maar oh zo lekker, niet voor niks een klassieker.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het stokbrood in lange repen, bestrijk ze met de olie en rooster ze in de grillpan aan beide kanten. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water af, pel ze en snijd ze doormidden. Meng de mayonaise met het citroensap. Pers de knoflook erboven en breng de dressing op smaak met peper en zout. Roer door.
Rasp de kaas. Verwijder de onderkant van de slastronken en scheur de slabladeren in stukken. Schep ze in een schaal om met de knoflookmayonaise en de helft van de kaas. Verdeel de salade over de borden. Strooi de rest van de kaas erover en leg de eieren, ansjovis en de stukken geroosterd brood erop. Bestrooi met (versgemalen) peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vers stokbrood
3 el traditionele olijfolie
4 middelgrote eieren
4 el mayonaise
2 el citroensap
1 teen knoflook
100 g Grana Padano kazen
4 kropjes babyromainesla
130 g ansjovisfilets in olie in blik
Dit heb je nodig
grillpan