Vegetarische rijstsalade met mozzarella
Superlekkere salade zonder vlees of vis, maar met twee soorten groenten.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de peultjes schoon. Kook de peultjes in 2 min. beetgaar en spel ze af met koud water. Doe de tuinerwten in een zeef en speel af onder lauwwarm water tot ze ontdooid zijn. Zo blijven de erwtjes frisgroen van kleur en knapperig.
Snijd de ui fijn en snijd de mozzarella in blokjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het citroensap, -rasp en de olie. Scheur de blaadjes van de basilicum. Meng de basilicum erdoor en breng het geheel op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de basilicumdressing door de rijst. Schep de tuinerwten, peultjes, ui en mozzarella door de rijst. Serveer de rijst lauwwarm of laat hem even afkoelen, zodat de smaken beter kunnen intrekken.
Vegetarische rijstsalade met mozzarella
Superlekkere salade zonder vlees of vis, maar met twee soorten groenten.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de peultjes schoon. Kook de peultjes in 2 min. beetgaar en spel ze af met koud water. Doe de tuinerwten in een zeef en speel af onder lauwwarm water tot ze ontdooid zijn. Zo blijven de erwtjes frisgroen van kleur en knapperig.
Snijd de ui fijn en snijd de mozzarella in blokjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het citroensap, -rasp en de olie. Scheur de blaadjes van de basilicum. Meng de basilicum erdoor en breng het geheel op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de basilicumdressing door de rijst. Schep de tuinerwten, peultjes, ui en mozzarella door de rijst. Serveer de rijst lauwwarm of laat hem even afkoelen, zodat de smaken beter kunnen intrekken.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g notenrijst
200 g verse peultjes
300 g diepvries tuinerwten
1 rode ui
2 bollen mozzarella
1 citroen
4 el olijfolie extra vierge
15 g verse basilicum