Vegetarische rijstsalade met mozzarella
bewaar
bewaar

Vegetarische rijstsalade met mozzarella

Superlekkere salade zonder vlees of vis, maar met twee soorten groenten.

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de peultjes schoon. Kook de peultjes in 2 min. beetgaar en spel ze af met koud water. Doe de tuinerwten in een zeef en speel af onder lauwwarm water tot ze ontdooid zijn. Zo blijven de erwtjes frisgroen van kleur en knapperig.

Snijd de ui fijn en snijd de mozzarella in blokjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop een dressing van het citroensap, -rasp en de olie. Scheur de blaadjes van de basilicum. Meng de basilicum erdoor en breng het geheel op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep de basilicumdressing door de rijst. Schep de tuinerwten, peultjes, ui en mozzarella door de rijst. Serveer de rijst lauwwarm of laat hem even afkoelen, zodat de smaken beter kunnen intrekken.

variatietipEten er kinderen mee? Vervang de notenrijst door gewone rijst, de mozzarella door jonge kaas en serveer de ui apart.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische rijstsalade met mozzarella

Superlekkere salade zonder vlees of vis, maar met twee soorten groenten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig