Tagliatelle met asperges en spekjes
bewaar
bewaar

Tagliatelle met asperges en spekjes

De naam is al prachtig, maar de smaak van dit Italiaanse gerecht doet het 'm helemaal: héérlijk!

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schil en snijd de asperges in stukken van 4-5 cm en kook ze in ruim water met zout in 8-10 minuten beetgaar. Giet de asperges af en laat ze in een vergiet goed uitlekken.

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de asperges toe en bak ze 2 minuten mee. Schep de creme fraiche met de tijmblaadjes erdoor en houd het warm op een laag vuur.

Snijd de little gem in reepjes. Schep in een schaal de sladressing door de slareepjes. Schep de tagliatelle door de saus en breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Verwarm nog 1-2 min. en schep de pasta in kommen of diepe borden. Bestrooi de tagliatelle met de rest van de tijm. Serveer met de slareepjes.

algemeenBewaar asperges na aankoop in een vochtige doek om uitdrogen te voorkomen. Schil ze voor gebruik met een asperge- of dunschiller vanaf 1 cm onder het kopje naar beneden en snijd het houtachtige uiteinde eraf (circa 3 cm).
algemeenHang de rest van de tijm aan een touwtje te drogen. Lekker in een tomatensaus voor over de pasta, of om een bouillon mee te kruiden.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tagliatelle met asperges en spekjes

De naam is al prachtig, maar de smaak van dit Italiaanse gerecht doet het 'm helemaal: héérlijk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig