Asperges met pasta en ham
Romig pastagerecht met witte asperges, gebakken parmaham en pittige kaas.
Aan de slag
Snijd van het onderste deel van de asperges ca. 2 cm af. Schil de asperges vanaf de kop met een dunschiller rondom. Kook de asperges in een aspergepan of hoge pan met ruim water, het zout en de suiker in 15 min. beetgaar.
Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Snipper de ui en fruit in een steelpan 2 min. in olie. Voeg de ham toe en bak voor 3 min. mee. Knip de peterselie fijn en voeg deze samen met de crème fraîche toe. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Meng de tagliatelle door de saus en schep deze in de diepe borden. Leg de asperges erop en strooi de kaas erover.
Asperges met pasta en ham
Romig pastagerecht met witte asperges, gebakken parmaham en pittige kaas.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd van het onderste deel van de asperges ca. 2 cm af. Schil de asperges vanaf de kop met een dunschiller rondom. Kook de asperges in een aspergepan of hoge pan met ruim water, het zout en de suiker in 15 min. beetgaar.
Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Snipper de ui en fruit in een steelpan 2 min. in olie. Voeg de ham toe en bak voor 3 min. mee. Knip de peterselie fijn en voeg deze samen met de crème fraîche toe. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Meng de tagliatelle door de saus en schep deze in de diepe borden. Leg de asperges erop en strooi de kaas erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg verse witte asperges
1 tl zout
1 el kristalsuiker
250 g groene tagliatelle
1 ui
1 el traditionele olijfolie
150 g parmaham
15 g verse peterselie
125 ml crème fraîche light
50 g Grana Padano kaasschaafsel
Dit heb je nodig
aspergepan