Crêpe suzette stap-voor-stap
Crêpe suzette: flinterdunne flensjes in een karamel-sinaasappelsausje. De 'pannenkoekjes' zijn een echt feestje door de Grand Marnier die on top geflambeerd wordt. Wij laten je zien hoe je ze stap voor stap maakt.
Aan de slag
Klop de eieren met een garde los in een ruime kom. Klop de melk erdoor. Zeef de bloem boven de kom en klop met een garde glad. Smelt 2 el boter en voeg met ½ tl zout en 2 el suiker toe aan het beslag.
Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en schep er ⅛ van het beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem dun bedekt is. Bak de crêpe op middelhoog vuur in 3 min. gaar en keer halverwege. Bak zo nog 7 pannenkoeken.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vruchten uit. Smelt de rest van de suiker in een ruime koekenpan. Voeg, als de karamel amberkleurig is, de rest van de boter toe, roer met een garde tot de boter is gesmolten. Pas op voor spetters. Schenk er het sinaasappelsap en 2 el Grand Marnier bij. Voeg de sinaasappelrasp toe en laat, al roeren 2 min. op laag vuur koken.
Leg 1 crêpe in de pan. Keer de crêpe om zodat er aan beide kanten saus zit. Vouw de crêpe in kwarten en leg op een schaal.
Ga zo door met de rest van de crêpes.
Leg alle crêpes terug in de pan, schenk ook de saus op de schaal in de pan.
Doe de rest van de Grand Marnier in een soeplepel. Houd een vlammetje bij de lepel en schenk de brandende drank over de crêpes.
Flamberen
Instructievideo - 01:26 min.
Crêpe suzette stap-voor-stap
Crêpe suzette: flinterdunne flensjes in een karamel-sinaasappelsausje. De 'pannenkoekjes' zijn een echt feestje door de Grand Marnier die on top geflambeerd wordt. Wij laten je zien hoe je ze stap voor stap maakt.
nagerecht
null porties
475 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Klop de eieren met een garde los in een ruime kom. Klop de melk erdoor. Zeef de bloem boven de kom en klop met een garde glad. Smelt 2 el boter en voeg met ½ tl zout en 2 el suiker toe aan het beslag.
Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en schep er ⅛ van het beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem dun bedekt is. Bak de crêpe op middelhoog vuur in 3 min. gaar en keer halverwege. Bak zo nog 7 pannenkoeken.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vruchten uit. Smelt de rest van de suiker in een ruime koekenpan. Voeg, als de karamel amberkleurig is, de rest van de boter toe, roer met een garde tot de boter is gesmolten. Pas op voor spetters. Schenk er het sinaasappelsap en 2 el Grand Marnier bij. Voeg de sinaasappelrasp toe en laat, al roeren 2 min. op laag vuur koken.
Leg 1 crêpe in de pan. Keer de crêpe om zodat er aan beide kanten saus zit. Vouw de crêpe in kwarten en leg op een schaal.
Ga zo door met de rest van de crêpes.
Leg alle crêpes terug in de pan, schenk ook de saus op de schaal in de pan.
Doe de rest van de Grand Marnier in een soeplepel. Houd een vlammetje bij de lepel en schenk de brandende drank over de crêpes.
combinatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
190 ml volle melk
130 g patentbloem
100 g ongezouten roomboter
½ tl zout
120 g lichtbruine basterdsuiker
2 perssinaasappels
25 ml Grand Marnier
50 Grand Marnier