Rijstpannenkoekjes
Aan de slag
Kook de rijst in de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat 20 min. afgedekt droogstomen en afkoelen tot lauwwarm. Roer de rijst los met een vork en meng er de eieren, Italiaanse kruiden, kaas en peper en zout door.
Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan en schep er 6 porties van het rijstbeslag in. Bak de pannenkoekjes in 2-3 min. per kant goudbruin en gaar. Bak in 2 el olie nog 6 pannenkoekjes.
Verdeel de 12 pannenkoekjes over 4 borden en garneer met de rucola en zongedroogde tomaten.
Rijstpannenkoekjes
null personen
435 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst in de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en laat 20 min. afgedekt droogstomen en afkoelen tot lauwwarm. Roer de rijst los met een vork en meng er de eieren, Italiaanse kruiden, kaas en peper en zout door.
Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan en schep er 6 porties van het rijstbeslag in. Bak de pannenkoekjes in 2-3 min. per kant goudbruin en gaar. Bak in 2 el olie nog 6 pannenkoekjes.
Verdeel de 12 pannenkoekjes over 4 borden en garneer met de rucola en zongedroogde tomaten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g basmatirijst
1 l halfvolle melk
3 eieren
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
75 g belegen geitenkaas
3 el rijstolie
50 g rucola
6 zongedroogde tomaten