Hartige wentelteefjes met uiencompote
Aan de slag
In pan 2 el olie verhitten. Ui erdoor scheppen en afgedekt in 10 min. zachtjes gaar laten worden. Regelmatig omscheppen. Kerriepoeder erdoor scheppen en ui zonder deksel nog 1-2 min. zachtjes bakken. Van vuur af abrikozenjam erdoor roeren. Compote laten afkoelen en op smaak brengen met zout en peper.
In diep bord eieren loskloppen met melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak. Sneetjes brood diagonaal halveren, een voor een door eimengsel wentelen en op elkaar in ander diep bord leggen. Restant van eimengsel erover schenken. Sneetjes brood zo 10 min. laten weken. In koekenpan 2 el olie verhitten. Sneetjes brood een voor een aan beide kanten in geraspte kaas drukken. Sneetjes met 4 tegelijk in hete olie goudbruin bakken. Wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden leggen en uiencompote ernaast scheppen. Lekker met een winterse salade met witlof, veldsla en rodekool.
Hartige wentelteefjes met uiencompote
null personen
570 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
In pan 2 el olie verhitten. Ui erdoor scheppen en afgedekt in 10 min. zachtjes gaar laten worden. Regelmatig omscheppen. Kerriepoeder erdoor scheppen en ui zonder deksel nog 1-2 min. zachtjes bakken. Van vuur af abrikozenjam erdoor roeren. Compote laten afkoelen en op smaak brengen met zout en peper.
In diep bord eieren loskloppen met melk, Provençaalse kruiden en zout en peper naar smaak. Sneetjes brood diagonaal halveren, een voor een door eimengsel wentelen en op elkaar in ander diep bord leggen. Restant van eimengsel erover schenken. Sneetjes brood zo 10 min. laten weken. In koekenpan 2 el olie verhitten. Sneetjes brood een voor een aan beide kanten in geraspte kaas drukken. Sneetjes met 4 tegelijk in hete olie goudbruin bakken. Wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden leggen en uiencompote ernaast scheppen. Lekker met een winterse salade met witlof, veldsla en rodekool.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 eetlepels olijfolie
4 uien
½ eetlepel kerriepoeder
4 eetlepels abrikozenjam
2 eieren
250 ml melk
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
6 sneetjes Twents donker volkorenbrood
150 g belegen kaas