Verse lintpasta met sinaasappelpesto
Aan de slag
Kneed de bloem en de eieren met el olie en een mespunt zout tot een soepel deeg. Laat het verpakt in vershoudfolie minimaal 30 min. rusten. Rasp 3 el pecorino en pers 1 sinaasappelhelft uit. Maal in de keukenmachine de spinazie met de knoflook fijn. Voeg 2 el sinaasappelsap, de rasp, de amandel en de geraspte kaas toe. Voeg al draaiend 100 ml olie toe. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Bestuif het deeg met bloem; rol met deegroller of pastamachine uit tot langwerpige vellen van 1 mm dikte. Rol elk vel losjes op. Snijd er repen van 3-4 mm van, leg op een bebloemd werkvlak. Kook de pasta in ruim water met zout in 4-5 min. beetgaar. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de bleekselderij in 5-6 min. gaar. Neem de pan met bleekselderij van het vuur en schep de pasta met 4 el pesto erdoor. Serveer de pasta op 4 borden, schep er de resterende pesto op en schaaf (met een dunschiller) de rest van de pecorino boven de pasta.
Verse lintpasta met sinaasappelpesto
voorgerecht
null personen
600 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kneed de bloem en de eieren met el olie en een mespunt zout tot een soepel deeg. Laat het verpakt in vershoudfolie minimaal 30 min. rusten. Rasp 3 el pecorino en pers 1 sinaasappelhelft uit. Maal in de keukenmachine de spinazie met de knoflook fijn. Voeg 2 el sinaasappelsap, de rasp, de amandel en de geraspte kaas toe. Voeg al draaiend 100 ml olie toe. Breng de pesto op smaak met zout en peper. Bestuif het deeg met bloem; rol met deegroller of pastamachine uit tot langwerpige vellen van 1 mm dikte. Rol elk vel losjes op. Snijd er repen van 3-4 mm van, leg op een bebloemd werkvlak. Kook de pasta in ruim water met zout in 4-5 min. beetgaar. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de bleekselderij in 5-6 min. gaar. Neem de pan met bleekselderij van het vuur en schep de pasta met 4 el pesto erdoor. Serveer de pasta op 4 borden, schep er de resterende pesto op en schaaf (met een dunschiller) de rest van de pecorino boven de pasta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g bloem
2 eieren
100 ml olijfolie
50 g pecorino (kaas)
1 sinaasappel
50 g spinazie
1 teen knoflook
2 eetlepels amandelschaafsel
½ struik bleekselderij
Dit heb je nodig
keukenmachine
huishoudfolie
deegroller