Ravioli met aardappel-pecorinovulling
Aan de slag
Kneed de bloem, 4 eieren, 1 eetlepel olie en 1 theelepel zout tot een soepele deegbal en laat die in folie minimaal 30 minuten rusten. Kook de aardappels gaar. Splits 1 ei. Stamp de aardappels fijn en meng ze met de eierdooier, de knoflook, de kaas, 1 eetlepel tijm en zout en peper. Rol het deeg uit met de deegroller of pastamachine tot langwerpige vellen van 1 mm dikte. Leg ze op een met bloem bestoven werkvlak. Schep bergjes vulling op 2,5 cm van elkaar op een pastavel. Strijk dun eiwit uit rondom de vullingen, leg er een tweede pastavel over en druk dat rondom de vullingen goed aan. Snijd de zijkanten tot op 1 cm van de vullingen af en snijd het deeg tussen de vullingen door los). Bak de pancetta in een droge koekenpan knapperig en verkruimel hem. Kook de ravioli in ruim water met zout in 4-5 minuten gaar, schep ze er met een schuimspaan uit. Garneer ze met de pancetta en de tijm en druppel er nog wat olie over.
Ravioli met aardappel-pecorinovulling
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
50 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kneed de bloem, 4 eieren, 1 eetlepel olie en 1 theelepel zout tot een soepele deegbal en laat die in folie minimaal 30 minuten rusten. Kook de aardappels gaar. Splits 1 ei. Stamp de aardappels fijn en meng ze met de eierdooier, de knoflook, de kaas, 1 eetlepel tijm en zout en peper. Rol het deeg uit met de deegroller of pastamachine tot langwerpige vellen van 1 mm dikte. Leg ze op een met bloem bestoven werkvlak. Schep bergjes vulling op 2,5 cm van elkaar op een pastavel. Strijk dun eiwit uit rondom de vullingen, leg er een tweede pastavel over en druk dat rondom de vullingen goed aan. Snijd de zijkanten tot op 1 cm van de vullingen af en snijd het deeg tussen de vullingen door los). Bak de pancetta in een droge koekenpan knapperig en verkruimel hem. Kook de ravioli in ruim water met zout in 4-5 minuten gaar, schep ze er met een schuimspaan uit. Garneer ze met de pancetta en de tijm en druppel er nog wat olie over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g bloem
5 eieren
2 eetlepels olijfolie extra vierge
300 g aardappels
1 teentje knoflook
100 g pecorino (kaas)
2 eetlepels verse tijm
100 g pancetta
Dit heb je nodig
plasticfolie
pastamachine of deegroller