Kaas-selderijsoep met paprika
Aan de slag
In soeppan boter smelten en hierin bleekselderij en knoflook 3 min. zachtjes bakken. Bloem erover strooien en nog 2 min. meebakken. Bouillon scheut voor scheut toevoegen, steeds blijven roeren tot alle bouillon door bloem is opgenomen en soep glad en lichtgebonden is. Grootste gedeelte van geraspte kaas door soep roeren en laten smelten. Indien soep niet goed bindt, 1 el van lichtzure paprikavocht uit pot toevoegen. Paprikareepjes kort in soep verwarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Achtergehouden kaas erover strooien.
Kaas-selderijsoep met paprika
voorgerecht
null personen
225 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
In soeppan boter smelten en hierin bleekselderij en knoflook 3 min. zachtjes bakken. Bloem erover strooien en nog 2 min. meebakken. Bouillon scheut voor scheut toevoegen, steeds blijven roeren tot alle bouillon door bloem is opgenomen en soep glad en lichtgebonden is. Grootste gedeelte van geraspte kaas door soep roeren en laten smelten. Indien soep niet goed bindt, 1 el van lichtzure paprikavocht uit pot toevoegen. Paprikareepjes kort in soep verwarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over vier diepe borden verdelen. Achtergehouden kaas erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g boter
2 stengels bleekselderij
1 teentje knoflook
2 eetlepels bloem
600 ml groentebouillon
150 g jonge kaas
½ pot geroosterde paprika