Vanillecappuccino
bewaar
bewaar

Vanillecappuccino

5 min. bereiden

3 ingrediënten

Aan de slag

Vul 4 koffiekoppen of -kommen met heet of kokend water om ze voor te verwarmen (zo blijft de cappuccino langer op temperatuur). Schraap met de punt van een scherp mesje het vanillemerg uit het stokje. Verwarm de melk met het vanillemerg tegen de kook aan en klop met een garde of een speciale melkschuimer stevig schuim van de melk. Giet het hete water uit de koppen en schenk er de sterke koffie of espresso in. Schep het schuim van de melk op de koffie en zoet de koffie naar smaak.

algemeenvariatietips. Chocolade latte: Verwarm een kom of een grote beker voor met heet water. Leg daarna onder in de kom een blokje pure chocolade en schenk de kom halfvol met geklopte warme vanillemelk (zie recept vanillecappuccino). Schenk er 100 ml sterke koffie bij. Maak het af met een grote lepel melkschuim en een mespunt cacaopoeder. ............... Kruidig­e espresso: Breng je koffie op smaak met een mespunt kaneel of gemalen kardemom. Strooi dit op de bodem van het kopje, voordat je de koffie inschenkt. Zoet de koffie vervolgens naar smaak (bijvoorbeeld met kandijsuiker).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vanillecappuccino

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig