Volkorenpenne met groene groenten
bewaar
bewaar

Volkorenpenne met groene groenten

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Kook de penne in een pan met ruim water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Verwarm ondertussen de olijfolie in een pan en fruit zachtjes de ui glazig. Schep de peultjes en de tuinerwten erdoor met 75 ml water en smoor ze in 5 minuten zachtjes beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom de eieren los met de slagroom, de citroenrasp, 1-2 eetlepels citroensap en ruim peper en zout. Roer de bieslook erdoor. Meng 2 eetlepels heet pastakookvocht door het roommengsel. Giet de pasta af en roer het roommengsel erdoor. Verwarm het geheel al roerend tot de saus begint te binden. Schep het groentemengsel door de pasta. Schep de penne met saus in diepe pastaborden en strooi het basilicum erover.

combinatietipLekker met versgeraspte grana padano.
algemeenVoeg wat nootmuskaat naar smaak toe aan het ei-slagroommengsel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkorenpenne met groene groenten

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig