Steaktartaar met bonen en champignons
Aan de slag
Aardappelen in ca. 15 min. gaarkoken in laagje water met zout naar smaak. Afgieten. Bonen in ruim kokend water laten ontdooien en 4 min. koken. Afgieten. Champignons in vieren snijden. Uien en knoflook pellen. Uien halveren en in reepjes snijden. Knoflook in plakjes snijden. 25 g boter verhitten in koekenpan en hierin uireepjes 2 min. bakken. Knoflook en champignons toevoegen en 3 min. meebakken. Vlees met 1/2 el mosterd besmeren. 25 g boter in koekenpan verhitten en hierin steak tartaartjes 4-5 min. per kant bakken. Ondertussen aardappelen en bonen samen fijnstampen. Helft uimengsel, 1/2 el mosterd, 25 g boter en zout en peper naar smaak erdoor roeren. Stamppot over 4 borden verdelen, steak tartaar ernaast leggen en rest uimengsel erover scheppen.
Steaktartaar met bonen en champignons
hoofdgerecht
null personen
549 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Aardappelen in ca. 15 min. gaarkoken in laagje water met zout naar smaak. Afgieten. Bonen in ruim kokend water laten ontdooien en 4 min. koken. Afgieten. Champignons in vieren snijden. Uien en knoflook pellen. Uien halveren en in reepjes snijden. Knoflook in plakjes snijden. 25 g boter verhitten in koekenpan en hierin uireepjes 2 min. bakken. Knoflook en champignons toevoegen en 3 min. meebakken. Vlees met 1/2 el mosterd besmeren. 25 g boter in koekenpan verhitten en hierin steak tartaartjes 4-5 min. per kant bakken. Ondertussen aardappelen en bonen samen fijnstampen. Helft uimengsel, 1/2 el mosterd, 25 g boter en zout en peper naar smaak erdoor roeren. Stamppot over 4 borden verdelen, steak tartaar ernaast leggen en rest uimengsel erover scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg geschilde aardappels
400 g gebroken sperziebonen
400 g champignons
2 rode uien
4 tenen knoflook
75 g boter
2 x 2 steaks tartaar
1 eetlepel mosterd