Kipspareribs met gepofte aardappelen
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180 °C. Aardappelen in laagje koud water met zout naar smaak aan de kook brengen en 15 min. koken. Vier stukken folie op aanrecht leggen. Aardappelen met schuimspaan op folie leggen en met zout en peper naar smaak bestrooien. Folie er strak omheen vouwen. Aardappelen in folie op rooster leggen, schaaltje kip ernaast zetten en in ca. 25 min. gaar laten worden. Intussen bonen in ruim kokend water met zout naar smaak 8 min. koken. Afgieten. Uien pellen, halveren en in reepjes snijden. Olie in koekenpan verhitten. Uien 3 min. bakken. Helft uien met boontjes mengen. Kipspareribs over 4 borden verdelen. Boontjes erbij scheppen. Aardappelen ernaast leggen, opensnijden en vullen met bieslook roomkaas en rest uien.
Kipspareribs met gepofte aardappelen
hoofdgerecht
null personen
475 kcal
20 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180 °C. Aardappelen in laagje koud water met zout naar smaak aan de kook brengen en 15 min. koken. Vier stukken folie op aanrecht leggen. Aardappelen met schuimspaan op folie leggen en met zout en peper naar smaak bestrooien. Folie er strak omheen vouwen. Aardappelen in folie op rooster leggen, schaaltje kip ernaast zetten en in ca. 25 min. gaar laten worden. Intussen bonen in ruim kokend water met zout naar smaak 8 min. koken. Afgieten. Uien pellen, halveren en in reepjes snijden. Olie in koekenpan verhitten. Uien 3 min. bakken. Helft uien met boontjes mengen. Kipspareribs over 4 borden verdelen. Boontjes erbij scheppen. Aardappelen ernaast leggen, opensnijden en vullen met bieslook roomkaas en rest uien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 grote aardappels
1 schaal kip
500 g gebroken sperziebonen
2 rode uien
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels roomkaas
Dit heb je nodig
aluminiumfolie