Kruidkoek van Oma Lubje
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, de kaneel, de kruidnagel en de nootmuskaat en roer er de melk door tot een cakebeslag. Schep er daarna de abrikoos en de pistachenoten door.
Bestrooi de ingevette bakvorm met amandelschaafsel en schep het beslag erin. Bak de kruidkoek 45 minuten in het midden van de oven.
Kruidkoek van Oma Lubje
nagerecht
null porties
175 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, de kaneel, de kruidnagel en de nootmuskaat en roer er de melk door tot een cakebeslag. Schep er daarna de abrikoos en de pistachenoten door.
Bestrooi de ingevette bakvorm met amandelschaafsel en schep het beslag erin. Bak de kruidkoek 45 minuten in het midden van de oven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
250 g donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel nootmuskaat
225 ml melk
100 g gedroogde abrikozen
1 zakje ongezouten pistachenoten
1 zakje amandelschaafsel
Dit heb je nodig
tulbandvorm inhoud ca. 1 1/2 liter