Scones met abrikozen en amandel
Lekker bij een high tea, brunch of eigenlijk altijd: scones! Met clotted cream en jam.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de abrikozen in stukjes van een ½ cm. Snijd de koude boter in blokjes. Doe het bakpoeder, zout en zelfrijzend bakmeel in een kom en werk met je vingertoppen de koude boter erdoor tot er ‘kruimels’ ontstaan. Meng met een spatel de karnemelk, kardemom, abrikozen en de helft van het amandelschaafsel door de kruimels. Kneed met je handen tot samenhangend deeg en tot slot tot een bal.
Bestuif het aanrecht met wat bakmeel en rol de bal uit tot een plak van 2 cm dik. Steek met de uitsteekvorm de scones uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met het overige deeg. Bestrijk de scones met nog wat karnemelk en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.
Bak de scones 15 min. en laat ze minimaal 15 min. tot lauwwarm afkoelen op een rooster. Serveer met clotted cream en abrikozenjam.
Scones met abrikozen en amandel
Instructievideo - 00:34 min.
Scones met abrikozen en amandel
Lekker bij een high tea, brunch of eigenlijk altijd: scones! Met clotted cream en jam.
null porties
275 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de abrikozen in stukjes van een ½ cm. Snijd de koude boter in blokjes. Doe het bakpoeder, zout en zelfrijzend bakmeel in een kom en werk met je vingertoppen de koude boter erdoor tot er ‘kruimels’ ontstaan. Meng met een spatel de karnemelk, kardemom, abrikozen en de helft van het amandelschaafsel door de kruimels. Kneed met je handen tot samenhangend deeg en tot slot tot een bal.
Bestuif het aanrecht met wat bakmeel en rol de bal uit tot een plak van 2 cm dik. Steek met de uitsteekvorm de scones uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met het overige deeg. Bestrijk de scones met nog wat karnemelk en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.
Bak de scones 15 min. en laat ze minimaal 15 min. tot lauwwarm afkoelen op een rooster. Serveer met clotted cream en abrikozenjam.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g gedroogde abrikozen
150 g ongezouten roomboter
16 g bakpoeder
½ tl zout
450 g zelfrijzend bakmeel
175 ml karnemelk
½ tl gemalen kardemom
30 g amandelschaafsel
170 g clotted cream
150 g abrikozenjam
Dit heb je nodig
bakpapier
ronde uitsteekvorm (Ø 6 cm)