Voorjaarssalade met limoenolie en provolone
Aan de slag
Meng de limoenrasp met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Kook de aspergetips en de tuinerwten 1-2 minuten in een pan met gezouten water zonder deksel. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en spoel ze af onder koud stromend water. Bestrijk de plakken courgette dun met 1 eetlepel limoenolie en gril ze 2-3 minuten per zijde. Schep de spinazie om met de munt. Verdeel de aspergetips, de tuinerwten en de courgette over de salade. Maak met de dunschiller plakken van de provolone en leg die op de salade. Bestrooi met de olijven en peper naar smaak en bedruppel het geheel met de rest van de limoenolie.
Voorjaarssalade met limoenolie en provolone
voorgerecht
null personen
315 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng de limoenrasp met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Kook de aspergetips en de tuinerwten 1-2 minuten in een pan met gezouten water zonder deksel. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en spoel ze af onder koud stromend water. Bestrijk de plakken courgette dun met 1 eetlepel limoenolie en gril ze 2-3 minuten per zijde. Schep de spinazie om met de munt. Verdeel de aspergetips, de tuinerwten en de courgette over de salade. Maak met de dunschiller plakken van de provolone en leg die op de salade. Bestrooi met de olijven en peper naar smaak en bedruppel het geheel met de rest van de limoenolie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
5 eetlepels olijfolie
100 g groene aspergetips
100 g tuinerwten
1 courgette
100 g verse spinazie
1 zakje verse munt
100 g provolone
2 eetlepels pitloze zwarte olijven
Dit heb je nodig
grillpan
dunschiller