Verse kippenbouillon met bladerdeegvormpjes
Aan de slag
Breng in 2 liter water de kippenbouten aan de kook met de tijm, de peper, de helft van het citroensap, de bospeen en 2 bosuitjes. Laat 1 uur zachtjes trekken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Steek of snijd figuren uit het bladerdeeg. Bestrijk ze met het ei en bestrooi ze met sesamzaad. Bak ze op de bakplaat in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Haal de bouten uit de bouillon, verwijder het vlees van het bot en snijd dit in blokjes. Schep het kippenvlees terug in de bouillon en breng op smaak met zout, (versgemalen) peper en de rest van het citroensap. Roer de kruiden door de bouillon, strooi de laatste ringen bosui erover en serveer direct met de bladerdeegvormpjes.
Verse kippenbouillon met bladerdeegvormpjes
voorgerecht
null personen
200 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Breng in 2 liter water de kippenbouten aan de kook met de tijm, de peper, de helft van het citroensap, de bospeen en 2 bosuitjes. Laat 1 uur zachtjes trekken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Steek of snijd figuren uit het bladerdeeg. Bestrijk ze met het ei en bestrooi ze met sesamzaad. Bak ze op de bakplaat in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Haal de bouten uit de bouillon, verwijder het vlees van het bot en snijd dit in blokjes. Schep het kippenvlees terug in de bouillon en breng op smaak met zout, (versgemalen) peper en de rest van het citroensap. Roer de kruiden door de bouillon, strooi de laatste ringen bosui erover en serveer direct met de bladerdeegvormpjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 kippenbouten
1 takje verse tijm
½ eetlepel peper
1 citroen
3 bospeentjes
1 zakje bosuitjes
2 plakken bladerdeeg
1 ei
1 eetlepel sesamzaad
½ schaaltje verse peterselie
½ theelepel kervel
Dit heb je nodig
bakplaat, bekleed met bakpapier