Ovenaardappeltjes met gepaneerde vis
Aan de slag
Kook de aardappelparten 10 min. in een bodem water met een beetje zout. Giet de parten af en laat even afkoelen. Verwarm intussen de oven voor op 225 °C. Schep de aardappelparten om met 3 el olijfolie en bestrooi ze met zout. Leg ze met de takjes rozemarijn en de tenen knoflook ertussen op de bakplaat. Bak de aardappelparten in de oven in 20 min. goudbruin, schep af en toe om. Kook de winterpeenblokjes in een bodem water met zout in 20 min. zacht en gaar. Dep de visfilets droog, bestrooi ze ruim met zout en (versgemalen) peper. Haal de kabeljauwfilets eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit 2 el olijfolie in een antiaanbakpan en bak de visfilets in 6 min. op hoog vuur aan weerszijden bruin. Prak de winterpeenblokjes grof en breng ze op smaak met de komijn, zout, (versgemalen) peper en citroensap naar smaak. Serveer met de ovenaardappeltjes en de visfilet.
Ovenaardappeltjes met gepaneerde vis
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelparten 10 min. in een bodem water met een beetje zout. Giet de parten af en laat even afkoelen. Verwarm intussen de oven voor op 225 °C. Schep de aardappelparten om met 3 el olijfolie en bestrooi ze met zout. Leg ze met de takjes rozemarijn en de tenen knoflook ertussen op de bakplaat. Bak de aardappelparten in de oven in 20 min. goudbruin, schep af en toe om. Kook de winterpeenblokjes in een bodem water met zout in 20 min. zacht en gaar. Dep de visfilets droog, bestrooi ze ruim met zout en (versgemalen) peper. Haal de kabeljauwfilets eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit 2 el olijfolie in een antiaanbakpan en bak de visfilets in 6 min. op hoog vuur aan weerszijden bruin. Prak de winterpeenblokjes grof en breng ze op smaak met de komijn, zout, (versgemalen) peper en citroensap naar smaak. Serveer met de ovenaardappeltjes en de visfilet.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g aardappelen
5 el olijfolie
2 takjes verse rozemarijn
5 tenen knoflook
8 winterwortels
1 zak kabeljauwfilet
1 ei
6 el paneermeel
1 mespunt gemalen komijn
1 citroen
Dit heb je nodig
bakplaat, bekleed met bakpapier