Gepaneerde karbonade
Aan de slag
Snijd de peterselie fijn. Meng de eieren met de knoflook en de helft van de peterselie in een schaal. Voeg de karbonades en peper en zout toe. Laat 30 min. afgedekt op het aanrecht staan. Schep tussendoor een paar keer om.
Meng het paneermeel met de kaas en strooi het op een bord. Haal de karbonades stuk voor stuk uit de schaal en druk ze in het paneermeel, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn.
Verhit de boter en olie in een grote koekenpan. Bak de karbonades op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Keer halverwege. Serveer met citroenpartjes en bestrooi met de rest van de peterselie.
Gepaneerde karbonade
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de peterselie fijn. Meng de eieren met de knoflook en de helft van de peterselie in een schaal. Voeg de karbonades en peper en zout toe. Laat 30 min. afgedekt op het aanrecht staan. Schep tussendoor een paar keer om.
Meng het paneermeel met de kaas en strooi het op een bord. Haal de karbonades stuk voor stuk uit de schaal en druk ze in het paneermeel, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn.
Verhit de boter en olie in een grote koekenpan. Bak de karbonades op middelhoog vuur in 10 min. gaar. Keer halverwege. Serveer met citroenpartjes en bestrooi met de rest van de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bakje platte peterselie
2 eieren
1 teen knoflook
4 ribkarbonades
100 g paneermeel
50 g Grana Padano
60 g boter
6 el olijfolie