Spinaziestamppotje met mosterdkarbonades
Aan de slag
Kook de aardappelen in 20-25 min. met een beetje zout gaar. Giet ze af, maar houd 2 soeplepels kookvocht van de aardappelen achter. Snijd de karbonades aan de zijkant in met een scherp mes. Vouw de karbonades open en leg er een kwart van de appelpartjes tussen, bestrijk die steeds met 1 el grove mosterd. Vouw de karbonades weer dicht en maak het vlees met een cocktailprikker vast. Wrijf het vlees in met zout en (versgemalen) peper. Verhit 2 el olie in een antiaanbakpan, bak de karbonades op hoog vuur aan weerszijdenbruin en laat ze daarna op middelhoog vuur in 15 min. doorgaren. Stamp (met een pureestamper) de aardappelen met het achtergehouden kookvocht en 4 el olijfolie en 1 el mosterd tot puree. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Roer beetje bij beetje de verse spinazie door de puree.
Spinaziestamppotje met mosterdkarbonades
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de aardappelen in 20-25 min. met een beetje zout gaar. Giet ze af, maar houd 2 soeplepels kookvocht van de aardappelen achter. Snijd de karbonades aan de zijkant in met een scherp mes. Vouw de karbonades open en leg er een kwart van de appelpartjes tussen, bestrijk die steeds met 1 el grove mosterd. Vouw de karbonades weer dicht en maak het vlees met een cocktailprikker vast. Wrijf het vlees in met zout en (versgemalen) peper. Verhit 2 el olie in een antiaanbakpan, bak de karbonades op hoog vuur aan weerszijdenbruin en laat ze daarna op middelhoog vuur in 15 min. doorgaren. Stamp (met een pureestamper) de aardappelen met het achtergehouden kookvocht en 4 el olijfolie en 1 el mosterd tot puree. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Roer beetje bij beetje de verse spinazie door de puree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
2 x 2 ribkarbonades
1 zure appel
5 el grove mosterd
6 el olijfolie
1 zak spinazie
Dit heb je nodig
cocktailprikkers