Gestoofde wintergroenten met chorizo
Aan de slag
Chorizo in 24 plakken snijden. Winterwortelen schillen en in 12 dikke plakken snijden. Uien pellen en in 6 partjes snijden. Aardappelen wassen en halveren. Olie in grote diepe pan verhitten en hierin 6 plakjes chorizo en uien 3 min. bak-ken. 1 1/2 l water, bouillontabletten, aardappelen en wortel toevoegen. Al roerend aan de kook brengen. Peper naar smaak toevoegen en met deksel half op pan op laag vuur 20 min. koken. Spitskool ondertussen in 8 parten snijden en 10 min. voor einde van kooktijd in bouillon op andere groenten in pan leggen. Als groenten bijna klaar zijn, rest plakjes chorizo in ruime droge koekenpan om en om bakken. Groenten met wat bouillon in 4 diepe borden scheppen. Gebakken chorizo erbij leggen.
Gestoofde wintergroenten met chorizo
hoofdgerecht
null personen
617 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Chorizo in 24 plakken snijden. Winterwortelen schillen en in 12 dikke plakken snijden. Uien pellen en in 6 partjes snijden. Aardappelen wassen en halveren. Olie in grote diepe pan verhitten en hierin 6 plakjes chorizo en uien 3 min. bak-ken. 1 1/2 l water, bouillontabletten, aardappelen en wortel toevoegen. Al roerend aan de kook brengen. Peper naar smaak toevoegen en met deksel half op pan op laag vuur 20 min. koken. Spitskool ondertussen in 8 parten snijden en 10 min. voor einde van kooktijd in bouillon op andere groenten in pan leggen. Als groenten bijna klaar zijn, rest plakjes chorizo in ruime droge koekenpan om en om bakken. Groenten met wat bouillon in 4 diepe borden scheppen. Gebakken chorizo erbij leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 Spaanse chorizoworst
2 winterwortels
3 rode uien
1 zak aardappels
2 el olijfolie
3 runderbouillontabletten
1 spitskool