Tortilla met paprika en chorizo
Aan de slag
In grote koekenpan 2 el olie verhitten en chorizo op zacht vuur 5 min. uitbakken. Intussen aardappels schoonboenen en in dunne plakjes snijden. Chorizo uit pan nemen. Ui, knoflook en aardappel door bakvet van chorizo in koekenpan scheppen en op laag vuur afgedekt in 10-12 min. gaar maar niet bruin bakken. Af en toe omscheppen. In kom eieren loskloppen met zout en peper naar smaak. Kaas, chorizo, paprika en aardappelmengsel door ei scheppen. Eimengsel direct over bodem van koekenpan verdelen en tortilla op matig hoog vuur 10-15 min. bakken tot bovenkant droog is. Eventueel met behulp van deksel keren en onderkant nog 2-3 min. bakken. Tortilla in pan 10 min. laten afkoelen en in 8 punten snijden. Over vier borden verdelen. Lekker met een frisse salade.
Tortilla met paprika en chorizo
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
In grote koekenpan 2 el olie verhitten en chorizo op zacht vuur 5 min. uitbakken. Intussen aardappels schoonboenen en in dunne plakjes snijden. Chorizo uit pan nemen. Ui, knoflook en aardappel door bakvet van chorizo in koekenpan scheppen en op laag vuur afgedekt in 10-12 min. gaar maar niet bruin bakken. Af en toe omscheppen. In kom eieren loskloppen met zout en peper naar smaak. Kaas, chorizo, paprika en aardappelmengsel door ei scheppen. Eimengsel direct over bodem van koekenpan verdelen en tortilla op matig hoog vuur 10-15 min. bakken tot bovenkant droog is. Eventueel met behulp van deksel keren en onderkant nog 2-3 min. bakken. Tortilla in pan 10 min. laten afkoelen en in 8 punten snijden. Over vier borden verdelen. Lekker met een frisse salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
150 g chorizoworst
500 g vastkokende aardappels
2 uien
1 teentje knoflook
6 eieren
50 g pittige kaas
1 rode paprika