Kikkererwten met chorizo en tomaat
Aan de slag
Bladgroen van bleekselderij eraf halen en apart houden. Bleekselderij schoonmaken. Bleekselderij, tomaten en chorizo in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Olijfolie in grote diepe pan verhitten. Hierin chorizo 2 min. bakken, geregeld omscheppen. Bleekselderij, ui en knoflook toevoegen en 2 min. bakken. Tomaten, paprikapoeder en zout en peper naar smaak toevoegen en 4 min. zachtjes bakken. Geregeld roeren. Kikkererwten met vocht en bouillontablet toevoegen en roeren tot bouillontablet is opgelost. Nog 5 min. laten pruttelen. Sneetjes brood diagonaal doormidden snijden. Kikkererwten in 4 grote kommen scheppen. Selderijgroen erboven fijnknippen. Brood erbij geven.
Kikkererwten met chorizo en tomaat
hoofdgerecht
null personen
764 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bladgroen van bleekselderij eraf halen en apart houden. Bleekselderij schoonmaken. Bleekselderij, tomaten en chorizo in stukjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Olijfolie in grote diepe pan verhitten. Hierin chorizo 2 min. bakken, geregeld omscheppen. Bleekselderij, ui en knoflook toevoegen en 2 min. bakken. Tomaten, paprikapoeder en zout en peper naar smaak toevoegen en 4 min. zachtjes bakken. Geregeld roeren. Kikkererwten met vocht en bouillontablet toevoegen en roeren tot bouillontablet is opgelost. Nog 5 min. laten pruttelen. Sneetjes brood diagonaal doormidden snijden. Kikkererwten in 4 grote kommen scheppen. Selderijgroen erboven fijnknippen. Brood erbij geven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 struik bleekselderij
500 g tomaten
1 Spaanse chorizoworst
2 uien
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
½ eetlepel paprikapoeder
1 blik kikkererwten
1 vleesbouillontablet
½ pain boulogne