Rijstschotel met zeevruchten
Aan de slag
Ui en knoflook pellen. Ui in halve ringen en knoflook in plakjes snijden. Basilicum in reepjes snijden. 3 el olie verhitten in pan. Hierin ui en knoflook 3 min. bakken. Rijst en 2 tl Italiaanse keukenkruiden toevoegen en 1 min. meebakken. 6 dl water en verkruimeld bouillonblokje toevoegen en aan de kook laten komen. Bloemkool en broccoli in ruim kokend water met zout naar smaak in 5-7 min. gaar laten worden. Afgieten. Ondertussen zeevruchten toevoegen aan rijst en het geheel op matig vuur in ca. 10 min. gaar laten worden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Warme groenten mengen met rest olie en rest keukenkruiden. Rijstschotel over 4 borden verdelen, basilicum erover strooien en groenten ernaast scheppen.
Rijstschotel met zeevruchten
hoofdgerecht
null personen
637 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ui en knoflook pellen. Ui in halve ringen en knoflook in plakjes snijden. Basilicum in reepjes snijden. 3 el olie verhitten in pan. Hierin ui en knoflook 3 min. bakken. Rijst en 2 tl Italiaanse keukenkruiden toevoegen en 1 min. meebakken. 6 dl water en verkruimeld bouillonblokje toevoegen en aan de kook laten komen. Bloemkool en broccoli in ruim kokend water met zout naar smaak in 5-7 min. gaar laten worden. Afgieten. Ondertussen zeevruchten toevoegen aan rijst en het geheel op matig vuur in ca. 10 min. gaar laten worden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Warme groenten mengen met rest olie en rest keukenkruiden. Rijstschotel over 4 borden verdelen, basilicum erover strooien en groenten ernaast scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 zakje verse basilicum
5 el olijfolie
1 pak snelkookrijst
3 tl Italiaanse
1 visbouillontablet
2 zakken bloemkool-broccoli
1 zak gemengde zeevruchten