Gestoofde runderlappen met ontbijtkoek
Aan de slag
Snipper de ui fijn. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Laat ⅘ van de boter in een braadpan bruin worden. Bak de runderlappen op middelhoog vuur om en om 2 min. Neem uit de pan.
Bak de ui in de braadboter 3 min. Roer de tomatenpuree en gemalen peper erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de mosterd, het water en de ontbijtkoek toe en breng aan de kook. Voeg het vlees weer toe en laat met de deksel op de pan op het allerlaagste vuur in ca. 2 uur gaarstoven.
Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca. 10 min. gaar. Giet af. Maak de spruiten schoon en kook ze in ruim kokend water met zout in ca. 8 min. gaar. Giet af. Voeg de rest van de boter toe en breng op smaak met peper. Verdeel het vlees over borden. Leg de aardappelen en spruiten ernaast. Schep de jus erover.
Gestoofde runderlappen met ontbijtkoek
hoofdgerecht
null personen
652 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui fijn. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Laat ⅘ van de boter in een braadpan bruin worden. Bak de runderlappen op middelhoog vuur om en om 2 min. Neem uit de pan.
Bak de ui in de braadboter 3 min. Roer de tomatenpuree en gemalen peper erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de mosterd, het water en de ontbijtkoek toe en breng aan de kook. Voeg het vlees weer toe en laat met de deksel op de pan op het allerlaagste vuur in ca. 2 uur gaarstoven.
Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca. 10 min. gaar. Giet af. Maak de spruiten schoon en kook ze in ruim kokend water met zout in ca. 8 min. gaar. Giet af. Voeg de rest van de boter toe en breng op smaak met peper. Verdeel het vlees over borden. Leg de aardappelen en spruiten ernaast. Schep de jus erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
4 sneetjes ontbijtkoek
600 g rib-runderlappen
50 g ongezouten roomboter
70 g tomatenpuree
1 tl versgemalen zwarte peper
½ el Franse mosterd
500 ml kraanwater
800 g vastkokende aardappelen
700 g spruitjes