Limburgs zuurvlees met ontbijtkoek
Zacht gestoofd vlees met ontbijtkoek en appelstroop. Dit Limburgse zuurvlees is het wachten zeker waard.
Aan de slag
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Snipper de uien.
Verhit de boter in een braadpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak het op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels, azijn en water toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.
Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Schep samen met de appelstroop en suiker door het vlees en stoof nog 1½ uur. Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken op hoog vuur. Breng het zuurvlees op smaak met peper.
Limburgs zuurvlees met ontbijtkoek
Zacht gestoofd vlees met ontbijtkoek en appelstroop. Dit Limburgse zuurvlees is het wachten zeker waard.
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
20 min. bereiden
150 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en bestrooi met peper en eventueel zout. Snipper de uien.
Verhit de boter in een braadpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak het op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels, azijn en water toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.
Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Schep samen met de appelstroop en suiker door het vlees en stoof nog 1½ uur. Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken op hoog vuur. Breng het zuurvlees op smaak met peper.
serveertip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g runderlappen
2 middelgrote uien
50 g ongezouten roomboter
4 gedroogde laurierblaadjes
4 jeneverbessen
3 kruidnagels
200 ml wittewijnazijn
200 ml water
6 plakken ontbijtkoek
4 el appelstroop
2 el donkere basterdsuiker