Scholrolletjes
Aan de slag
Verwarm 3 el olijfolie in een hapjespan. Bak de ui, knoflook en peen 2-3 min. met het paprikapoeder, de komijn, sambal en zout en peper. Besprenkel met 2 el citroensap en 3 el water en smoor de wortel afgedekt in 15-20 min. gaar. Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de scholfilets in de lengte, wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Laat ze 5 min. liggen. Pureer het wortelmengsel fijn en laat iets inkoken. Bestrijk de scholfilets met de wortelpuree, rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker. Schenk de sherry op de bodem van de ovenschaal, leg hierin de rolletjes naast elkaar en laat ze in de oven in 10-15 min. gaar worden. Laat ze in de ovenschaal afkoelen. Leg de scholrolletjes met een spatel op een schaal. Klop het vocht uit de ovenschaal met 2 tl citroensap, 3 el olijfolie en zout en peper tot een dressing en druppel die over de scholrolletjes.
Scholrolletjes
hoofdgerecht
null personen
365 kcal
45 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwarm 3 el olijfolie in een hapjespan. Bak de ui, knoflook en peen 2-3 min. met het paprikapoeder, de komijn, sambal en zout en peper. Besprenkel met 2 el citroensap en 3 el water en smoor de wortel afgedekt in 15-20 min. gaar. Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de scholfilets in de lengte, wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Laat ze 5 min. liggen. Pureer het wortelmengsel fijn en laat iets inkoken. Bestrijk de scholfilets met de wortelpuree, rol ze op en steek ze vast met een cocktailprikker. Schenk de sherry op de bodem van de ovenschaal, leg hierin de rolletjes naast elkaar en laat ze in de oven in 10-15 min. gaar worden. Laat ze in de ovenschaal afkoelen. Leg de scholrolletjes met een spatel op een schaal. Klop het vocht uit de ovenschaal met 2 tl citroensap, 3 el olijfolie en zout en peper tot een dressing en druppel die over de scholrolletjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 eetlepels olijfolie extra vierge
1 grote ui
3 tenen knoflook
500 g winterpeen
½ eetlepel paprikapoeder
2 theelepel gemalen komijn
2 theelepels sambal oelek
1 citroen
8 x 2 (15) scholfilets
100 ml medium dry sherry
Dit heb je nodig
cocktailprikkers
staafmixer
lage ovenschaal