Feestgourmet
Met al deze kleine gerechtjes wordt jouw gourmetavond gegarandeerd een succes.
Aan de slag
Appelvinken: Schil en rasp de appel. Meng gehakt met appel in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel in twee porties per persoon. Vorm elke portie tot een worstje van ca. 4 cm en wikkel in plakje spek.
Chipolatakebabs: Snijd worstjes elk in 6 stukjes. Snijd de bosui in stukjes. Rijg aan satéprikker 3 stukjes worst, afgewisseld met stukjes bosui.
Mozzarellaburgertjes: Kneed in een kom het rundergehakt met de pesto en eidooier. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in porties.Halveer de bolletjes mozzarella. Druk in elke portie gehakt een half balletje mozzarella en vorm tot een mooi glad hamburgertje.
Gehaktpaddenstoelen: Meng half-om-halfgehakt met de crème fraÎche en het geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder steel van champignons. Vul champignons met gehakt en druk goed aan, zodat de champignons en het gehakt samen een soort burgertje vormen.
Tartaarsterren: Meng in een kom de tartaar en ketchup. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tartaar in gelijke porties. Druk sterren uit het tartaarmengsel. Leg alle vleessoorten op een schaal bewaar tot gebruik in de koelkast. Bereid het vlees in de gourmetpannetjes.
Feestgourmet
Met al deze kleine gerechtjes wordt jouw gourmetavond gegarandeerd een succes.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Appelvinken: Schil en rasp de appel. Meng gehakt met appel in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel in twee porties per persoon. Vorm elke portie tot een worstje van ca. 4 cm en wikkel in plakje spek.
Chipolatakebabs: Snijd worstjes elk in 6 stukjes. Snijd de bosui in stukjes. Rijg aan satéprikker 3 stukjes worst, afgewisseld met stukjes bosui.
Mozzarellaburgertjes: Kneed in een kom het rundergehakt met de pesto en eidooier. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in porties.Halveer de bolletjes mozzarella. Druk in elke portie gehakt een half balletje mozzarella en vorm tot een mooi glad hamburgertje.
Gehaktpaddenstoelen: Meng half-om-halfgehakt met de crème fraÎche en het geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder steel van champignons. Vul champignons met gehakt en druk goed aan, zodat de champignons en het gehakt samen een soort burgertje vormen.
Tartaarsterren: Meng in een kom de tartaar en ketchup. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tartaar in gelijke porties. Druk sterren uit het tartaarmengsel. Leg alle vleessoorten op een schaal bewaar tot gebruik in de koelkast. Bereid het vlees in de gourmetpannetjes.
serveertip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ Elstar appel
400 g half-om-halfgehakt
12 plakjes ontbijtspek
3 chipolataworstjes
2 bosuien
200 g rundergehakt
1 el pesto rosso
1 middelgroot ei
450 g mini mozzarella's
1 el crème fraîche
2 el geraspte belegen kaas
12 kastanjechampignons
2 el tomatenketchup
200 g tartaar
Dit heb je nodig
satéprikkers
stersteker
gourmetstel