Kerriespruitjes
Zo lust iedereen ze wel: gebakken met spek, ui en knoflook en gekruid met tijm en kerriepoeder.
Aan de slag
Kook de spruitjes 10 min. voor. Snijd de ui fijn en de katenspek in reepjes. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Pers de knoflook.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en het spek goudbruin. Voeg de prei, champignons en de knoflook toe en fruit even mee. Voeg de kerrie, mosterd, sambal en een scheutje water toe. Haal de blaadjes tijm van de takjes en doe ze bij het groentemengsel. Voeg de beetgare spruitjes en een scheutje room toe.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Kerriespruitjes
Zo lust iedereen ze wel: gebakken met spek, ui en knoflook en gekruid met tijm en kerriepoeder.
hoofdgerecht
null personen
280 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spruitjes 10 min. voor. Snijd de ui fijn en de katenspek in reepjes. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Pers de knoflook.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en het spek goudbruin. Voeg de prei, champignons en de knoflook toe en fruit even mee. Voeg de kerrie, mosterd, sambal en een scheutje water toe. Haal de blaadjes tijm van de takjes en doe ze bij het groentemengsel. Voeg de beetgare spruitjes en een scheutje room toe.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g spruitjes
1 ui
150 g katenspek
1 prei
250 g champignons
3 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
1 el kerriepoeder
1 tl grove mosterd
1 tl sambal oelek
4 takjes verse tijm
50 ml verse slagroom