Sesamstengels met makreeldip
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrooi ze met versgemalen zeezout, peper, de chilivlokken en de sesamzaadjes. Rol de plakken wat verder uit met de deegroller. Snijd iedere plak in repen van circa 3 centimeter breed. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pak iedere reep bladerdeeg aan de uiteinden vast en draai deze een paar keer in tegengestelde richting, zodat je een gekrulde stengel krijgt. Leg de stengels op de bakplaat en bak ze in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Prak de makreel met een vork fijn en meng de zure room erdoorheen. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de sesamstengels met de makreeldip.
Bladerdeegstengels maken
Instructievideo - 01:29 min.
Sesamstengels met makreeldip
null porties
655 kcal
10 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht. Bestrooi ze met versgemalen zeezout, peper, de chilivlokken en de sesamzaadjes. Rol de plakken wat verder uit met de deegroller. Snijd iedere plak in repen van circa 3 centimeter breed. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pak iedere reep bladerdeeg aan de uiteinden vast en draai deze een paar keer in tegengestelde richting, zodat je een gekrulde stengel krijgt. Leg de stengels op de bakplaat en bak ze in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Prak de makreel met een vork fijn en meng de zure room erdoorheen. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer de sesamstengels met de makreeldip.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pakje bladerdeeg
1 eetlepel bloem
0 zeezout
4 eetlepels sesamzaadjes
1 eetlepel gemalen chilivlokken
200 g gerookte makreel
2 eetlepels zure room
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier