Pruimentaartje
bewaar
bewaar

Pruimentaartje

30 min. bereiden / 2 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Breng de pruimen met de sherry, het sinaasappelsap en de helft van de rasp aan de kook. Neem de pruimen van het vuur en laat ze afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed 200 g bloem, 50 g basterdsuiker, de boter en 1 ei tot een deegbal. Laat minstens 1 uur rusten. Splits 4 eieren. Klop de dooiers met 100 g suiker dik en wit, roer er 50 g bloem door, dan de melk en de rest van de rasp. Zeef dit boven een pan met dikke bodem, breng al roerend aan de kook tot er een dikke vla ontstaat. Laat afkoelen, roer af en toe. Druk het deeg uit in de met bakpapier beklede taartvorm, maak een opstaande rand. Bedek met bakpapier, strooi hierin de steunvulling en bak 15 minuten. Haal de steunvulling eruit en bak nog 15 minuten. Laat afkoelen. Pureer de helft van de pruimen met de sherry en bestrijk hiermee de taartbodem. Verdeel de vla en de rest van de pruimen erover. Giet het pruimenkookvocht erover.

algemeenOm te zorgen dat de bodem niet rijst en stevig blijft, én dat de opstaande randjes niet inzakken, bak je de taartbodem eerst even een kwartiertje met een steunvulling. Die kan bestaan uit droge rijst, kikkererwten, linzen of bonen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pruimentaartje

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig