Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 150 °C. In taartvorm 75 g boter smelten. Sherry en 100 g basterdsuiker erdoor roeren. Nectarines dicht tegen elkaar aan in vorm zetten, met snijvlak naar beneden. Blauwe bessen ertussen strooien. In kom rest van boter en suiker met handmixer in ca. 5 min. licht en romig kloppen. Een voor een eieren erdoor kloppen. Bloem, snufje zout, rozemarijn en kardemom erdoor spatelen. Beslag over fruit uitstrijken. Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar bakken. Uit oven taart 5 min. in vorm laten afkoelen, dan direct keren op platte schaal. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met zure room.
Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen
nagerecht
null porties
441 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 150 °C. In taartvorm 75 g boter smelten. Sherry en 100 g basterdsuiker erdoor roeren. Nectarines dicht tegen elkaar aan in vorm zetten, met snijvlak naar beneden. Blauwe bessen ertussen strooien. In kom rest van boter en suiker met handmixer in ca. 5 min. licht en romig kloppen. Een voor een eieren erdoor kloppen. Bloem, snufje zout, rozemarijn en kardemom erdoor spatelen. Beslag over fruit uitstrijken. Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar bakken. Uit oven taart 5 min. in vorm laten afkoelen, dan direct keren op platte schaal. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met zure room.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g zachte boter
4 eetlepels cream sherry
300 g witte basterdsuiker
5 nectarines
125 g blauwe bessen
4 eieren
200 g bloem
0 zout
3 takjes rozemarijn
2 theelepels gemalen kardemom
Dit heb je nodig
dichte metalen taartvorm of boterkoekvorm (24 cm)