Filokaneelkoekjes met kwark
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180 °C. Schil van 1 sinaasappel boven kommetje raspen en met suiker en kaneel mengen. Sinaasappels schillen en in stukjes snijden. Boter in steelpannetje op laag vuur smelten, maar niet bruin laten worden. Velletjes filodeeg elk in 4 gelijke stukken knippen. Velletjes 1 voor 1 licht beboteren en in 4 stapeltjes op bakpapier op bakplaat leggen. Stapeltjes bestrooien met kaneel-sinaasappelsuiker. In 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Beetje laten afkoelen. Op elk bord krokante koek leggen. Kwark ernaast scheppen en stukjes sinaasappel erbij geven.
Filokaneelkoekjes met kwark
nagerecht
null personen
285 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180 °C. Schil van 1 sinaasappel boven kommetje raspen en met suiker en kaneel mengen. Sinaasappels schillen en in stukjes snijden. Boter in steelpannetje op laag vuur smelten, maar niet bruin laten worden. Velletjes filodeeg elk in 4 gelijke stukken knippen. Velletjes 1 voor 1 licht beboteren en in 4 stapeltjes op bakpapier op bakplaat leggen. Stapeltjes bestrooien met kaneel-sinaasappelsuiker. In 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Beetje laten afkoelen. Op elk bord krokante koek leggen. Kwark ernaast scheppen en stukjes sinaasappel erbij geven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sinaasappels
25 g kristalsuiker
2 theelepels kaneelpoeder
25 g boter
5 vellen filobladerdeeg
1 pot kwark aardbei (0% vet
Dit heb je nodig
bakplaat bekleed met bakpapier