Anders-dan anders paella met gegrilde paprika
Aan de slag
Uien en knoflook pellen en snipperen. Paprika's in reepjes snijden, vocht in pot mengen met saffraan. Olie in wok of hapjespan verhitten en hierin ui 2 min. bakken. Knoflook toevoegen en 1 min. meebakken. Doperwtjes en zeevruchten toevoegen en 2 min. verwarmen. Rijst toevoegen en 3 min. meebakken. Paprikavocht met saffraan en 3/4 l bouillon toevoegen, tegen de kook aanbrengen en op laag vuur ca. 20 min. gaar laten worden. Eventueel als rijst al droog is maar nog niet gaar wat extra bouillon toevoegen. Paella op 4 diepe borden scheppen.
Anders-dan anders paella met gegrilde paprika
hoofdgerecht
null personen
597 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Uien en knoflook pellen en snipperen. Paprika's in reepjes snijden, vocht in pot mengen met saffraan. Olie in wok of hapjespan verhitten en hierin ui 2 min. bakken. Knoflook toevoegen en 1 min. meebakken. Doperwtjes en zeevruchten toevoegen en 2 min. verwarmen. Rijst toevoegen en 3 min. meebakken. Paprikavocht met saffraan en 3/4 l bouillon toevoegen, tegen de kook aanbrengen en op laag vuur ca. 20 min. gaar laten worden. Eventueel als rijst al droog is maar nog niet gaar wat extra bouillon toevoegen. Paella op 4 diepe borden scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 uien
4 teentjes knoflook
1 pot hele geroosterde paprika's
1 pakje saffraan
4 el olijfolie
1 pak doperwten
1 zak zeevruchten
1 pak gele rijst
1 l visbouillon
Dit heb je nodig
wok of hapjespan