Zalm met citroencourgette
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 220 °C. Röstirondjes op bakplaat leggen en onder in oven in ca. 20 min. bruin en knapperig laten worden. Vis na 10 min. op rooster boven in oven zetten. Temperatuur oven verlagen naar 200 °C en vis in 10-12 min. gaar laten worden volgens aanwijzingen op verpakking. Ui pellen en snipperen. Courgettes in dikke plakken snijden en plakken halveren. In diepe pan 3 el olie verhitten en hierin ui en courgette doen. Citroenschil op fijne rasp erboven raspen. Suiker toevoegen. Omscheppen. Citroen erboven uitknijpen. Met deksel op pan 10 min. zachtjes stoven. Zo nu en dan omscheppen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Vis en courgette over 4 borden verdelen. Röstirondjes erbij leggen.
Zalm met citroencourgette
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 220 °C. Röstirondjes op bakplaat leggen en onder in oven in ca. 20 min. bruin en knapperig laten worden. Vis na 10 min. op rooster boven in oven zetten. Temperatuur oven verlagen naar 200 °C en vis in 10-12 min. gaar laten worden volgens aanwijzingen op verpakking. Ui pellen en snipperen. Courgettes in dikke plakken snijden en plakken halveren. In diepe pan 3 el olie verhitten en hierin ui en courgette doen. Citroenschil op fijne rasp erboven raspen. Suiker toevoegen. Omscheppen. Citroen erboven uitknijpen. Met deksel op pan 10 min. zachtjes stoven. Zo nu en dan omscheppen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Vis en courgette over 4 borden verdelen. Röstirondjes erbij leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak röstirondjes
2 schaaltjes zalm
1 kleine ui
2 courgettes
3 eetlepels zonnebloemolie
1 citroen
1 theelepel suiker