Kaasfondue met bier
Aan de slag
Schil de bleekselderijstengels in de lengte met een dunschiller. Snijd ze in stukken van 10 cm en halveer ze in de lengte. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes. Verhit de olie in een speciale kaasfonduepan of een pan met dikke bodem. Bak de knoflook en rode peper zachtjes, tot ze geuren. Schep het mengsel op een bord en laat de pan iets afkoelen. Schenk het bier en 100 ml water bij het bakvet en breng dit aan de kook. Voeg beetje bij beetje de kaas toe en laat deze al roerend smelten. Roer in een kommetje de maizena glad met 1 el water en roer dit papje door het kaasmengsel. Blijf roeren tot de fondue glad en gebonden is. Breng op smaak met (versgemalen) peper en strooi de rode peper en knoflook erover. Zet de kaasfonduepan op tafel op de brander (of de pan met dikke bodem op een rechaud). Serveer de fondue met de bleekselderijstengels en het stokbrood.
Kaasfondue met bier
hoofdgerecht
null personen
885 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de bleekselderijstengels in de lengte met een dunschiller. Snijd ze in stukken van 10 cm en halveer ze in de lengte. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper in dunne reepjes. Verhit de olie in een speciale kaasfonduepan of een pan met dikke bodem. Bak de knoflook en rode peper zachtjes, tot ze geuren. Schep het mengsel op een bord en laat de pan iets afkoelen. Schenk het bier en 100 ml water bij het bakvet en breng dit aan de kook. Voeg beetje bij beetje de kaas toe en laat deze al roerend smelten. Roer in een kommetje de maizena glad met 1 el water en roer dit papje door het kaasmengsel. Blijf roeren tot de fondue glad en gebonden is. Breng op smaak met (versgemalen) peper en strooi de rode peper en knoflook erover. Zet de kaasfonduepan op tafel op de brander (of de pan met dikke bodem op een rechaud). Serveer de fondue met de bleekselderijstengels en het stokbrood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode peper
1 el olijfolie
3 tenen knoflook
1 flesje bier
600 g jongbelegen kaas
1 el maizena
1 groot stokbrood
1 struik bleekselderij
Dit heb je nodig
kaasfondueset of pan met dikke bodem en rechaud