Zomerse kaasfondue
Aan de slag
Selderijstengels dun schillen en in dunne plakjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Kaas ontkorsten, raspen en op kamertemperatuur laten komen. Knoflook pellen en boven kaasfonduepan uitpersen. Wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Kaas toevoegen en al roerende laten smelten. In kommetje maizena en slagroom tot een glad papje roeren. Maizena door kaasfondue roeren en nog 1 minuut zachtjes verwarmen tot een gebonden kaasfondue ontstaat. Fijngesneden bleekselderij, paprika en bosui erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op réchaud op tafel zetten. Serveren met stokbrood en groene salade.
Zomerse kaasfondue
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Selderijstengels dun schillen en in dunne plakjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Kaas ontkorsten, raspen en op kamertemperatuur laten komen. Knoflook pellen en boven kaasfonduepan uitpersen. Wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Kaas toevoegen en al roerende laten smelten. In kommetje maizena en slagroom tot een glad papje roeren. Maizena door kaasfondue roeren en nog 1 minuut zachtjes verwarmen tot een gebonden kaasfondue ontstaat. Fijngesneden bleekselderij, paprika en bosui erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op réchaud op tafel zetten. Serveren met stokbrood en groene salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 stengels bleekselderij
1 zoete puntpaprika
2 bosuitjes
300 g zachtbelegen boerenkaas
1 teentje knoflook
100 ml droge witte wijn
1 el maizena
3 el slagroom
0 zout en peper
Dit heb je nodig
caquelon