Gegrilde zalm met avocadomousse
bewaar
bewaar

Gegrilde zalm met avocadomousse

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil (1 tl per 4 personen) van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pureer de avocado met de staafmixer of in de keukenmachine met de helft van het citroensap en de zure room. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

Snijd de bieslook fijn. Roer daarna de helft van de bieslook erdoor. Verhit de grillpan. Bestrijk de zalmfilets dun met de olie en rooster de zalmfilets 3 min. per kant, tot ze vanbuiten bruin en vanbinnen rosé zijn. Bedruppel de zalmfilets met de rest van het citroensap. Breng de vis op smaak met de citroenrasp, peper en zout. Serveer de zalmfilets met de avocadomousse en bestrooi het gerecht met de rest van de bieslook.

combinatietipLekker met een sinaasappelsalade (kijk op www.ah.nl/recepten).

Hoe moet je vlees en vis bakken?

Instructievideo - 02:29 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gegrilde zalm met avocadomousse

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig