Sint-jakobsschelpen op avocadomousse
Feestje? Met dit - snelle - voorgerecht scoor je punten.
Aan de slag
Schil de avocado en snijd deze in blokjes. Schep deze om met citroensap. Pureer de helft van de avocado met de zure room en 2/3 van de olie met de staafmixer (of met de vork zeer fijn prakken). Verkruimel de chilipeper. Beng de avocadomousse op smaak met de helft van de chilipeper en eventueel zout. Verhit de grillpan. Dep de Sint-Jakobsschelpen goed droog. Bestrijk ze dun met olie en grill ze in 1-2 min. in de grillpan gaar, keer ze halverwege. Verdeel de avocadomousse de cocktailglazen. Leg de rest van de avocadoblokjes en sint-jacobsschelpen erop. Bestrooi het gerecht met chilipeper. Serveer direct.
Sint-jakobsschelpen op avocadomousse
Feestje? Met dit - snelle - voorgerecht scoor je punten.
voorgerecht
null personen
230 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de avocado en snijd deze in blokjes. Schep deze om met citroensap. Pureer de helft van de avocado met de zure room en 2/3 van de olie met de staafmixer (of met de vork zeer fijn prakken). Verkruimel de chilipeper. Beng de avocadomousse op smaak met de helft van de chilipeper en eventueel zout. Verhit de grillpan. Dep de Sint-Jakobsschelpen goed droog. Bestrijk ze dun met olie en grill ze in 1-2 min. in de grillpan gaar, keer ze halverwege. Verdeel de avocadomousse de cocktailglazen. Leg de rest van de avocadoblokjes en sint-jacobsschelpen erop. Bestrooi het gerecht met chilipeper. Serveer direct.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rijpe avocado
1 el citroensap
1 el zure room
2 traditionele olijfolie
1 gedroogd chilipepertje
1 el traditionele olijfolie
300 g diepvries sint-jakobsschelpen
Dit heb je nodig
staafmixer
cocktailglazen