Sint-jakobsschelpen op avocadomousse
bewaar
bewaar

Sint-jakobsschelpen op avocadomousse

Feestje? Met dit - snelle - voorgerecht scoor je punten.

15 min. bereiden

pittig

7 ingrediënten

Aan de slag

Schil de avocado en snijd deze in blokjes. Schep deze om met citroensap. Pureer de helft van de avocado met de zure room en 2/3 van de olie met de staafmixer (of met de vork zeer fijn prakken). Verkruimel de chilipeper. Beng de avocadomousse op smaak met de helft van de chilipeper en eventueel zout. Verhit de grillpan. Dep de Sint-Jakobsschelpen goed droog. Bestrijk ze dun met olie en grill ze in 1-2 min. in de grillpan gaar, keer ze halverwege. Verdeel de avocadomousse de cocktailglazen. Leg de rest van de avocadoblokjes en sint-jacobsschelpen erop. Bestrooi het gerecht met chilipeper. Serveer direct.

bereidingstipDe avocado verkleurt snel, zelfs als er citroensap over gedruppeld wordt. Bereid dit gerecht daarom niet te lang van tevoren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sint-jakobsschelpen op avocadomousse

Feestje? Met dit - snelle - voorgerecht scoor je punten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig